Webapplicatieontwikkeling

Onze eigen applicaties

Applicatie ontwikkeling is de specialiteit van ons bedrijf. Onze website is volledig geautomatiseerd met een administratiesysteem en een content management systeem. Daardoor hebben wij de mogelijkheid onze website bij te werken zonder kennis van programmeertalen, en nieuwe facturen op te stellen zonder kennis van boekhouden. Ook hebben wij routinematige procedures geautomatiseerd om terugkerende kosten te besparen.

PHP  C++  Linux  Versioned source control 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Ontwikkeling van op maat applicaties voor uw bedrijf is geen overbodige luxe. Een geautomatiseerde backoffice is immers de basis voor iedere succesvolle onderneming. Het investeren in een goed systeem is een eenmalige investering die u jarenlang resultaat oplevert. U hoeft geen medewerkers meer aan het werk te zetten om deze taken af te handelen. Zeker als uw organisatie groeit en u steeds meer verschillende taken krijgt die eigenlijk niet tot u functie behoren wordt het hoog tijd om taken te gaan automatiseren.

DWS is gespecialiseerd in het bouwen van webapplicaties waarvan de achterkant c.q. onderkant van het systeem vol intelligentie zit, eventueel gekoppeld aan andere systemen voor een centrale informatieverwerking.

Software die wij graag schrijven is juist de code waarbij andere programmeurs moedeloos worden: complexe code waarbij meerdere systemen betrokken zijn of waarvoor algoritmes ontwikkeld moeten worden om de software juist te laten functioneren. Hoofdzakelijk ontwikkelen we zulke opdrachten juist omdat ze veel diepgang hebben en we u volledig in het ontwikkelproces kunnen betrekken. U denkt mee terwijl wij u de oren van het hoofd vragen. U hoeft alleen maar te antwoorden en wij schrijven alles uit tot een compleet bouwplan. U geeft nogmaals akkoord en wij realiseren het bouwplan tot tastbare software.

Sinds de oprichting in 2006 hebben we al heel wat software geschreven. Het begon met de bouw van informatieve websites en groeide door naar de websites van evenementen en marketingprojecten. Heden ten dage worden we vaak ingehuurd voor:

 • Onze eerlijke mening en blik op zaken waarvan de opdrachtgever zelf geen kennis heeft
 • Onderzoeken van de haalbaarheid van projecten
 • Verenigen van verschillende systeeminterfaces (API's) binnen één webapplicatie
 • Ontwikkelen van compleet geautomatiseerde websites voor productverkoop (e-commerce)
 • Ontwikkelen van Technische Documentatie (inclusief UML-diagrammen zoals het Domain Model, ERD met Data Dictionary, Class Diagrams, etc.)
 • XML-koppelingen
 • Hostingsystemen
 • Domeinregistratiesystemen
 • Research & Development

Keep focus, stay focussed

Onze drijfveren zijn simpel: doen waar je goed in bent. En dat is de ontwikkeling en programmering van complexe webapplicaties. Voor al het anderen werken we graag samen met mensen die zich ook graag op die manier profileren. Op die manier ligt er focus op de verschillende functies en kan snel resultaat behaald worden.

De applicaties kunnen in vele verschillende talen worden geprogrammeerd. Van PHP tot aan C#, .NET, Visual Basic, Perl, etc. reiken de mogelijkheden. Echter omdat het internet en de techniek zich enorm snel blijft vernieuwen ontwikkelen we per januari 2013 enkel nog software in PHP gebaseerd op Linux. Linux is zowat de industriestandaard geworden voor soepele webservers en die standaard hanteren we graag.

Indien u toch liever uw software ontwikkeld wilt hebben in C#, .NET, C++, Ansi C, Perl, Ruby of welke andere taal dan kunnen wij dit nog steeds voor u oppakken. Wij zullen dan een traject opzetten als projectmanager en de software extern laten ontwikkelen door programmeurs die zich dagelijks focussen op die specifieke programmeertaal. Dit soort projecten managen we nog steeds dagelijks en is gebakken koek voor ons. Wij kennen de mensen en de mogelijkheden en u heeft de opdracht. Informeer naar de mogelijkheden!

Wat wij niet voor u kunnen realiseren:

 • Geen websites voor particulieren
 • Geen informatieve websites met enkel een aantal tekstpagina's en een contactformulier
 • Geen fotogallerijen, gastenboeken, blogsites, cms-systemen
 • Geen grafisch design (dat laten we doen)
 • Geen fully 100% AJAX-driven websites. AJAX kennen we, maar het blijft een scriptingtaal voor de front-end.
Direct Web Solutions B.V.
Wim Duisenbergplantsoen 31
6221SE Maastricht

T:  +31 043-7113722
E:  

© DWS 2006 - 2022