Opdrachten lijken vaak lastig of onuitvoerbaar. Door het opdelen in deelproblemen komt de oplossing binnen handbereik. We helpen u graag hoe klein of groot uw probleem ook is.

© DWS 2006 - 2022

Webapplicaties

Direct Web Solutions besteedt haar tijd het liefst aan projecten die uitdagend zijn in zowel concept als techniek. Dit zijn het liefst webapplicaties die nog niet bestaan en die we van scratch mogen ontwikkelen. U heeft namelijk een idee en wilt dit verwezenlijken en wij hebben de vereiste kennis. Of misschien heeft u een idee maar de uitwerking nog niet en kunnen wij u introduceren in de wondere wereld van mogelijkheden om zo uw business plan of project houding te geven.

Wij maken technische ontwerpen en technische beschrijvingen van uw ideeen. Vaak wordt dit gezien als overheadkosten, wij zien het als noodzakelijke vereiste voor een goede offerte. U wilt immers een goede schatting van de benodigde ontwikkeluren en u vraagt ons een schatting te maken op basis van iets wat alleen in uw gedachten zit. Tijdens een aantal intensieve vraag-antwoordgesprekken zetten wij uw ideeen op papier en vragen we telkens of hetgeen op papier klopt met de projecteisen. Schrik er niet van dat een technische beschrijving al snel tien pagina's groot kan zijn en allerlei overzichten en definities in kaart brengt. Deze technische projectomschrijving krijgt u in een PDF-document opgeleverd.

Voorbeeld Technische Documentatie van een webapplicatie

Zodra voldoende aspecten op papier staan kan de structuur van de nieuwe webapplicatie ontworpen worden, het zgn Technisch Ontwerp. Indien er koppelingen met andere systemen nodig zijn (d.m.v. API's of interfaces) dan wordt dat in deze fase meegenomen. Hierdoor zien we vaak overlappende functionaliteiten die we kunnen 'downsizen' of samenvoegen om zo te besparen op benodigde programmeeruren zonder verlies van functionaliteit. Ook nemen we niet-functionele eisen zoals onderhoudbaarheid en uitbreidbaarheid mee in het Technisch Ontwerp.

De technische ontwerpdocumenten die benodigd zijn verschillen per webapplicatie. Vrijwel alle webapplicaties hebben in ieder geval een Database Model met Datadictionary nodig om de datastructuur te bepalen: hoe wordt data opgeslagen en hoe gaan we de data verwerken.

Voorbeeld van een Database Model Voorbeeld van een Data Dictionary


Daarnaast maken we een aantal ontwerpen over de technische structuur van de programmeercode. We bepalen vooraf welke elementen een entiteit gaan worden in de nieuwe webapplicatie en gaan uw functionele eisen omzetten in functies en verwerken dat allemaal in een Klassendiagram. Daarmee krijgen we overzicht van de hoeveelheid programeerwerk. Indien u een grote webapplicatie laat bouwen kan het handig zijn om ook een Domein Model te maken om het overzicht te behouden. Van het klassendiagram staat hieronder een voorbeeld.

Voorbeeld van een klassendiagram

Na het maken van deze ontwerpen en deze te hebben doorlopen met u maken we een offerte. Deze offerte is altijd vrijblijvend. Mocht u besluiten de webapplicatie niet te laten ontwikkelen dan krijgt u de gemaakte ontwerpen opgeleverd inclusief de nodige rechten op die ontwerpen. Op ieder later moment kunt u alsnog de webapplicatie door ons laten ontwikkelen. U zit na de tijdsinvestering dus nooit met lege handen.

Interesse gewekt? Neem contact met ons op om uw klus te bespreken.

Direct Web Solutions B.V.
Wim Duisenbergplantsoen 31
6221SE Maastricht

T:  +31 043-7113722
E: