Ontwikkeling hostingapplicaties

Met enige regelmaat ontwikkelt Direct Web Solutions webapplicaties voor hostingproviders. Die applicaties bevatten functionaliteiten om domeinnamen te registreren, webhostingaanvragen af te handelen, beschikbaarheid te controleren, administratieve taken af te handelen en om de gebruiker op een plezierige wijze zijn aanvraag bij de provider uit te laten voeren.

Alles kan handmatig, maar veel kan ook automatisch. We streven ernaar om zoveel mogelijk te automatiseren voor onze klanten met de mogelijkheid om processen tegen te houden wanneer zij dat nodig achten. Bijvoorbeeld de dagelijkse opzeggingen van domeinnamen; het wordt in het algemeen prettig gevonden wanneer opzeggingen handmatig geaccordeerd moeten worden alvorens ze bij de registry definitief verwijderd worden.

Het ontwikkelen van hostingapplicaties zien wij niet als nevendienstverlening, wij focussen ons specifiek daarop om zo goed mogelijk aan te kunnen sluiten op de wens van de klant. We kunnen continu service en kwaliteit leveren. Binnen de hostingsector zijn veel deelgebieden. Hieronder hebben we enkele deelgebieden uitgewerkt waarin we actief zijn.

Registratiesystemen en bestelsystemen

We bedenken en ontwikkelen bestelsystemen voor webhostingproviders op basis van de dienstverlening van die provider. De wensen zijn altijd verschillend: een domeinchecker, een maatwerk configuratietool voor webhostingpakketten, dynamische content door middel van AJAX, koppelingen met een back-end zoals WeFact of WHMCS en ga zo maar door. U wilt graag uw website omzetten in een e-commerceplatform waarop bezoekers bestellingen kunnen plaatsen die geautomatiseerd afgehandeld worden. Eventueel wilt u direct betalingen online laten plaatsvinden en het product ter beschikking stellen aan de klant zodat deze direct van start kan. Wij ontwikkelen dit graag voor u.

Domeincontrole

Het is voor uw omzet van groot belang uw klant zo goed mogelijk te voorzien in hun wensen. U kunt hopen meer omzet te draaien door aantrekkelijke aanbiedingen op uw homepage te plaatsen, maar passief zaken doen is niet meer van deze tijd. Alleen een aanbieding aanprijzen werkt hedendaags niet meer effectief genoeg. U zult actief uw diensten moeten aanbieden aan de klant op het moment dat deze voor de keuze staat om geld uit te geven. Laat de klant zien dat veel meer domeinextensies beschikbaar zijn dan de domeinextensie die hij of zij controleert. En stel een korting in voor mensen die setjes van domeinnamen aankopen zoals de .com, .nl en .be tesamen. Of geef mensen een eenmalige korting voor het eerste jaar. Een domeinchecker is veel meer dan enkel een beschikbaarheidscontrole voor domeinnamen, het is een complete marketingtool! Laat u door ons adviseren!

Conversieoptimalisatie

Een bezoeker op uw website moet de weg naar de uitgang goed weten te vinden. Indien dit niet zo is dan loopt de bezoeker weg zonder iets te bestellen. Het kan ook zo zijn dat een bezoeker teveel prikkels krijgt bij het zien van een pagina of dat hij (of zij) afgeleid is door andere content op de pagina. Vaak kan snel resultaat behaald worden door het vervangen of verplaatsen van afbeeldingen en content.

Registries

Sinds 2009 is Direct Web Solutions nauw betrokken als consultant bij de Nederlandse registry, SIDN. SIDN is monopolist voor het uitgeven en in stand houden van alle domeinnamen eindigend op '.nl'. Wereldwijd zijn er bijna 5 miljoen .nl-domeinnamen geregistreerd en zodoende stijgt de vraag naar betere dienstverlening en meer geautomatiseerde en gestandaardiseerde systemen voor het afhandelen van mutaties.

> Registry consultancy

Als consultant bij SIDN hebben we al meerdere functies bekleed. Initieel was Direct Web Solutions één van de vijf internationale consultants voor het initieren en lanceren van EPP DRS5. Die werkgroep zou in februari 2010 ophouden met bestaan, maar SIDN besloot de werkgroep door te zetten omdat de consultaties voor een verbetering van de dienstverlening van SIDN zorgde. Dit werd bevestigd door marketingonderzoek van SIDN.

Vanaf februari 2010 tot augustus 2011 heeft DWS deelgenomen aan de Klankbordgroep Techniek waarin alle technische vraagstukken van SIDN terecht kwamen waarbij extern advies ingewonnen moest worden voor het maken van een onderbouwd besluit. Ook in deze werkgroep zijn veel mooie resultaten behaald, kennis gedeeld en hebben we veel contact gehad met collega-hostingproviders.

In augustus 2011 is deze werkgroep overgevloeid naar een definitieve vorm, namelijk naar het speciaal opgerichte adviesorgaan genaamd 'Vereniging van Registrars' waarin alle hostingproviders deelnemen. Onder de VVR heeft de werkgroep de naam 'Commissie Techniek' gekregen en consulteert vanuit die naam over meer dan alleen techniek, ook over het beleid, responsetijden, onderzoek, nieuwe functionaliteiten en systemen, privacybeleid en vele zaken meer.

Sinds augustus 2011 zijn er ook twee nevencommissies opgericht, namelijk 'Commissie Marketing & Communicatie' en de 'Juridische Commissie'. Samen met deze commissies hebben we een groter draagvlak voor het uitwerken van problemen en het invullen met oplossingen.

> Ontwikkelaar van registrykoppelingen

We ontwikkelen vaak registrykoppelingen. De registries waar we het meest mee werken zijn SIDN, DNS.BE en Eurid. Deze registries werken alledrie op basis van EPP. Daarnaast werken we ook met registries die op andere manieren aanvragen afhandelen zoals per e-mail en via SOAP/HTTP. Hoe de koppeling ook gelegd moet worden en met welke beperkingen en vereisten kunnen we u hierbij helpen of dit volledig voor u uit handen nemen.

Sidn.nl Sidn.nl
Dns.be Dns.be
Eurid.eu Eurid.eu

Koppelingen met reseller-API's

Het overgrote deel van de hostingbedrijven verkoopt meer domeinextensies dan waar ze zelf directe contracten met de leveranciers hebben. Ze regelen dit via grote domeinresellers die vele tientallen of zelfs honderden domeinnaamextensies verkopen via een centraal systeem. En u kunt uw systeem daaraan koppelen om snel en met zo min mogelijk overhead uw registratieproces te stroomlijnen.

Wij hebben ruime ervaring met de implementatie en integratie van dergelijke resellerpartijen binnen bestaande (hosting)omgevingen. Binnen uw front-end voor de klant of een beheertool in de backoffice. Wat u wilt. Wij definiƫren uw wensen en ontwikkelen een koppeling tussen uw systeem en het systeem van de reseller en leveren een werkend systeem aan u op.

Domeinresellers waar wij reeds werkzaamheden voor gedaan hebben:

EPAG.de EPAG: circa 280 extensies
IN Nederland IN Nederland
Rrpproxy Key-Systems.de RRPProxy / Key-Systems: meer dan 300 extensies
TransIP TransIP: circa 160 extensies

Koppelingen met DNS-servers

Geregistreerde domeinnamen moeten worden gepubliceerd in de DNS. Die publicatie kan handmatig gebeuren, maar het is veel fijner als dit geautomatiseerd kan. U wilt na het uitvoeren van een domeinnaamregistratie de domeinnaam direct in de DNS publiceren met alle subdomeinen, mailserver, fallbackservers, anti-spam records en andere snelkoppelingen zoals die op uw hostingplatform geconfigureerd zijn. En dat niet alleen: wanneer de klant een domeinnaam opzegt dan moet deze weer verwijderd worden uit de DNS-server zodat deze niet meer gepubliceerd wordt. Dit is allemaal goed mogelijk.

We hebben zelf de meeste ervaring met onderstaande DNS-service DNS-serversoftware:

BIND DNS server BIND
PowerDNS Server PowerDNS

Koppelingen met domeinparking-API's

Ongebruikte domeinnamen worden vaak gevuld met advertenties om de registratiekosten terug te verdienen zolang de domeinnaam nog niet ingezet wordt. Het vullen van een domeinnaam met advertenties kan handmatig, maar zodra het aantal domeinnamen stijgt wordt het vullen en onderhouden daarvan een hele klus. Ook het bijhouden van de statistieken zoals bezoekers en de advertentie-inkomsten wordt steeds lastiger. Maar juist als marketeer wil je graag zoveel mogelijk informatie van je bezoekers inzichtelijk hebben. Om de ideale situatie te laten ontstaan dient een geautomatiseerd systeem ontwikkeld te worden die koppelt met de API van de parking provider. De API is de centrale verwerken voor het geautomatiseerd muteren van domeinnamen en instellingen bij de parkingprovider. Zowel per stuk als in bulk.

Wij hebben reeds eerder koppelingen geprogrammeerd met Domain Parking systemen voor het toevoegen, wijzigen en verwijderen van domeinnamen, het ophalen van statistieken om rapportages te genereren en hebben zelf allerlei eigen functionaliteiten ontwikkeld die niet door de officiƫle API's aangeboden werd. Dus ook voor uw domeinparking werkzaamheden kunt u contact met ons opnemen.

Domeinparkings waar wij reeds voor hebben ontwikkeld:

Namedrive Namedrive
ROOK Media ROOK Media
Sedo Sedo

Koppelingen met overige hosting-API's

Naast onze reguliere werkzaamheden worden we ook gevraagd voor het koppelen met externe systemen die zorgen voor gebruikersgemak. Het gaat dan om het opzoeken van persoons- of bedrijfsdata. Bijvoorbeeld om een registratieformulier geautomatiseerd in te laten vullen. Een voorbeeld is het aanvullen van een formulier met straat en woonplaats zodra de invuller het postcode en huisnummer definieert. Dat maakt het proces voor de invuller gemakkelijker en u heeft controle of de gegevens correct zijn. Dit voorkomt extra contactmomenten om de ingevulde gegevens te corrigeren.

Enkele online webservices en partijen waarmee wij reeds zaken mee gedaan hebben:

Cendris postcode data Cendris: de leverancier van postcodedata. Adresdata zoals straat, woonplaats en gemeente opzoeken aan de hand van postcode en huisnummer.
Webservices.nl Webservices.nl: persoonsidentificatie en objectidentificatie.

Integratie met hostingcontrolepanelen

Naast het schrijven van maatwerk helpen we u graag met het koppelen van een standaard bestelformulier zoals dat bijgeleverd wordt bij uw controlepaneel. Bijvoorbeeld voor WeFact. Zij leveren een standaard bestelformulier mee en u kunt dat integreren in uw huisstijl in uw eigen website. Zolang u maar niets aan de koppeling wijzigt. Dat kan moeilijker zijn dan u denkt. Wij kunnen u hierbij helpen.

Software waar we reeds ervaring mee hebben:

WeFact facturatie WeFact
WHMCS Hosting Control Panel WHMCS

Indien u op zoek bent naar de ontwikkeling van WHMCS-modules neem dan een kijkje bij onze Productontwikkeling.

Direct Web Solutions B.V.
Wim Duisenbergplantsoen 31
6221SE Maastricht

T:  +31 043-7113722
E:  

© DWS 2006 - 2022